Vi gör som förra månaden att ni lagar något på temat kantareller och bloggar om det på er blogg, länkar hit och berättar att ni är med i Månadens middagstips.
När månaden sedan är slut gör jag en sammanställning av era bidrag med länkar.
Mitt bidrag till Månadens middagstips är ett eget recept som jag och mannen knåpade ihop när vi hade färdigfrysta smördegsplattor i frysen som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med. Vi tog och fyllde dem med lite av varje som vi hade hemma och fick till ett riktigt lyckat resultat.
Smördegsinbakad fetaost med bacon och kantareller
6 st
6 smördegsplattor
250 g bacon
2 dl torkade kantareller
(eller färska, eller på burk, eller annan svamp)
1 gul lök
150 g fetaost
1 uppvispad äggula till pensling
Salt
Peppar
Till servering
Gör så här
Lägg de ev torkade kantarellerna i blöt ca 30 minuter
Ta fram och låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur i ca 20 minuter
Dela fetaosten i mindre bitar
Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper
Hacka löken och stek
Häll av svampen och stek
Kavla ut smördegsplattorna till tunna kvadrater
Fördela svamp, lök, ost och bacon på smördegsplattorna
Salta och peppra efter smak
Pensla äggula som klister runt kanten på halva plattan
Vik plattan över fyllningen till ett paket
Tryck ihop kanterna med en gaffel
Pensla paketet med äggula
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills
paketet fått fin gyllenbrun färg
Lägg de ev torkade kantarellerna i blöt ca 30 minuter
Ta fram och låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur i ca 20 minuter
Dela fetaosten i mindre bitar
Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper
Hacka löken och stek
Häll av svampen och stek
Kavla ut smördegsplattorna till tunna kvadrater
Fördela svamp, lök, ost och bacon på smördegsplattorna
Salta och peppra efter smak
Pensla äggula som klister runt kanten på halva plattan
Vik plattan över fyllningen till ett paket
Tryck ihop kanterna med en gaffel
Pensla paketet med äggula
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills
paketet fått fin gyllenbrun färg
Så är du intresserad av att delta med ett middagstips på temat kantareller...
- Laga något där kantareller ingår och blogga om det på din blogg.
- Skriv i inlägget att du är med i Månadens middagstips och länka hit.
- Skriv en kommentar här i kommentarsfältet med länk till ditt bidrag.
Senast den sista september vill jag ha era bidrag
och i början på oktober gör jag en sammanställning av era bidrag
i ett inlägg och länkar till er.
och i början på oktober gör jag en sammanställning av era bidrag
i ett inlägg och länkar till er.
Har du ingen egen blogg men ändå vill bidra med ett recept
då går det bra att mejla recept och bild till
studiolivskraft@gmail.com
då går det bra att mejla recept och bild till
studiolivskraft@gmail.com
Här kommer mitt bidrag. http://smaskelismaskens.blogspot.se/2015/09/grillad-entrecote-med-kantarellrisotto.html
SvaraRaderaOj, det var snabbt jobbat... Tack, snälla du, för ditt bidrag!
RaderaHär kommer vårt bidrag med kantareller. Vi gjorde en höstburgare som blev en riktig höjdare ihop med ugnsrostade rotfrukter. En fortsatt trevlig helg till dig!
SvaraRaderahttp://livsnjutarnasgourmetkok.nu/2015/09/19/hostburgare-med-kantareller-och-baconaioli-serverad-med-ugnsrostade-rotfrukter/
Tack för ert bidrag! Vilken otroligt frestande burgare. Måste testlagas framöver.
Radera