lördag 5 september 2015

Matsmart kycklinggryta på bufférester

Hittade en låda i frysen med rimmad kyckling från grabbens studentbuffé, och jag som gärna räddar maten och inte slänger något i onödan var matsmart och lagade en kycklinggryta på bufféresterna. Den nya husmanskosten kanske man till och med kan klassa grytan som. En variant på det gamla klassikern dillkött, för det är precis vad det är, kyckling i dillsås.

 Kycklinggryta
4 portioner

4 kycklingfiléer
3 morötter
1,5 msk kycklingfond
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk strösocker
1 knippe dill
Salt
Peppar
Till servering
Kokt potatis

Gör så här
Skala och tärna morötter
Skär kycklingen i mindre bitar
Finhacka dill
Koka upp vatten med fond
Lägg i morötter och låt koka i 3-5 minuter
Om du använder färsk kyckling lägg i den och 
låt sjuda med morötterna i ytterligare 5 minuter
Tillsätt creme fraiche, socker, ättika och dill
Smaka av med salt och peppar och ev mer ättika och socker
Om du som jag använder redan tillagad kyckling lägger du nu i kycklingen och 
låter allt bli varmt
Om såsen upplevs för tunn kan du tillsätta lite maizena och
 låta koka in några minuter

1 kommentar:

  1. Bra att ta till vara det man har. Låter supergott. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera