lördag 17 oktober 2015

Apropå ätbart...

...självhushållning och närodlat, så har jag bakat limpor idag på mjölblandning från Orgakvarn, inte långt härifrån. Visst är det väl ändå godast med eget, hembakat bröd!? Och det behöver inte alls vara svårt eller ta tid att baka. 
Det här filmjölksbrödet t ex, som jag dessutom använde en färdig mjölblandning till, tar bara 10 minuter att röra ihop och hälla upp i två limpformar, sedan sköter det sig självt i ugnen. 


Orga brödet
2 limpor

1 l filmjölk
2 tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 dl sirap
865 g mjölmix

Gör så här
Blanda alla ingredienser
Rör till en jämn smet
Häll smeten i två bakplåtspappersklädda brödformar
Grädda i 175 grader i 75 minuter



Doftar ljuvligt just nu i Min Lilla Kokvrå :)

4 kommentarer:

  1. Låter ljuvligt. Tänkte baka något bröd imorgon. Kanske ska prova detta. Kan man använda jäst istället för bikarbonat? Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror inte det blir så bra, men det går bra att byta ut bikarbonat mot bakpulver, 1 tsk bikarbonat = 2 tsk bakpulver. Kram

      Radera
  2. Tack för tipset! Jag gillar när det är få ingredienser och lätt att göra. :-) Trevlig söndag till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med! Varför krångla till det :) Fin söndag till dig!

      Radera