Välkommen!

Välkommen!

onsdag 4 november 2015

Agnetas äppelplättar med chiafrön ur boken Av egen kraft

Jag har precis läst ut Agneta Sjödins senaste bok Av egen kraft och tycker att hon i boken verkligen får fram hur viktigt det är att inse att om man vill ha en förändring i sitt liv, t ex nå sina mål eller leva ett hälsosamt liv, så är det bara genom att använda sig av sin egen kraft som man kan lyckas med det. Man ska självfallet ta hjälp om man känner att man behöver råd och stöd för att komma vidare eller komma igång med t ex träning, men det är i slutänden bara jag själv som kan förändra mitt liv, mina tankar och göra mina val, som jag sedan får stå förEn mycket tänkvärd bok!
Agneta delar mina tankar kring mat och dieter, att man äter det man själv känner att man mår bra av, struntar i dieter och istället provar sig fram vad som känns bäst för just mig och min kropp. Agneta har fattat tycke för chiafrön, vilket jag inte riktigt har gjort, men med en påse chiafrön som stått sedan jag gjord chiapudding för ett och ett halvt år sedan (och nej, fröna har inte passerat bäst-före-datum, bara nästan ;) så tänkte jag att jag skulle ta och steka Agnetas äppelplättar, ett av hennes 16 utvalda favoritrecept som hon delar med sig av i boken. 
Om chiafröna inte riktigt kom till sin rätt i min chiapudding, receptet på den hittar du HÄR, så var iaf äppelplättarna riktigt goda, och naturligtvis extra nyttiga med chiafrön i och med vaniljkvarg till.


Äppelplättar med chiafrön
6 plättar

2 äpplen
4 ägg
2 msk chiafrön
Lite kanel
Lite kardemumma
Olja till stekning
Till servering
Bär eller tärnad frukt
Vaniljkvarg

Gör så här
Riv äpplen
Blanda med ägg och chiafrön
Krydda med kanel och en dryg knivsudd kardemumma
Låt smeten stå en stund så chiafröna får svälla lite och kan binda ihop allt
Stek små plättar i olja
Servera med bär eller tärnad frukt och vaniljkvarg

4 kommentarer:

 1. Skulle också vilja läsa hennes bok. Har hört mycket gott om den. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag du ska. Kanske en bok att önska sig i julklapp!? Kram

   Radera
 2. Frun i vårt kök har spanat in den boken också. Roligt att läsa att du tyckte om den, kanske blir ett biblioteksbesök inom den närmaste tiden eller kan den vara värd att köpa tro? Plättarna lät riktigt goda.
  Kramizar!

  SvaraRadera