söndag 8 november 2015

Äppel- och päronkompott med smuldegscrunch

Till efterrätt till vår tre-rätters i fredags hade mannen beställt "något med vaniljsås". Jag valde att göra en variant på smulpaj. En äppel- och päronkompott med smuldegscrunch som varvas i skål och toppas med vaniljsås.
Aptitretaren och huvudrätten hittar du HÄR och HÄR.

Äppel- och päronkompott med smuldegscrunch
4 portioner

3 st äpplen
3 st päron
3 msk syltsocker
100 g smör, rumstempererat
4 msk socker
2 dl vetemjöl

Gör så här
Skala och tärna äpplen och päron
Lägg ner alltihop i en varm kastrull
Häll på syltsocker och bland med frukten
Koka tills frukten är lagom mjuk
Blanda i lite malen kardemumma i kompotten strax innan du serverar
Smuldegscrunch
Blanda smör, socker och mjöl
Nyp samman ingredienserna med fingrarna
Strö ut smuldegen över ett smörpapper i en långpanna
Sätt in i ugnen i 200 grader 
Ta ut ur ugnen när smuldegen fått en gyllenbrun färg
Hacka upp smuldegen lite
Server i glas/skål med smuldegscrunch i botten, sedan kompott och därefter lite mer smuldegscrunch ovanpå
Avsluta med vaniljsås på toppen


1 kommentar:

  1. Så smarrigt. Det låter som ett gott godis chruchet. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera