Det ena leder till det andra...
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande. Bytte ut kalkonschnitzel mot kalkonfärs, och det blev hur gott som helst :) Kalkonfärs har blivit en ny favorit...
Asiatisk kalkon
4 portioner
ca 300 g kalkonfärs
1 purjolök
0,5 röd paprika
1 liten burk ananasringar
1 msk olja
Salt
Peppar
2 msk sweet chili sås
2 msk japansk soja
ca 1 dl ananasspad
1,5 dl vatten
1 msk Maizena
0,5 dl jordnötter
Till servering
Jasminris
Sallad
Gör så här
Skölj, ansa och strimla purjolöken och paprikan
Skär ananasen i bitar
Bryn köttet i oljan i en stekpanna
Salta och peppra
Tillsätt purjolök, paprika och ananas
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar
Häll på chili, soja och ananasspad
Blanda vatten och Maizena
Häll i redningen under omröring
Låt allt sjuda under lock någon minut
Lägg i jordnötterna
Skölj, ansa och strimla purjolöken och paprikan
Skär ananasen i bitar
Bryn köttet i oljan i en stekpanna
Salta och peppra
Tillsätt purjolök, paprika och ananas
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar
Häll på chili, soja och ananasspad
Blanda vatten och Maizena
Häll i redningen under omröring
Låt allt sjuda under lock någon minut
Lägg i jordnötterna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar