Välkommen!

fredag 6 november 2015

Fotoutmaning v 45 - dansa

Veckans tema på fotoutmaningen hos Fröken Foto - dansa - fick mig att fundera över vart dansen och sången i mitt liv egentligen tog vägen? Har alltid gillat att sjunga, som barn var det mycket sång hemma, mamma spelade piano och jag sjöng, och när mina egna barn var små sjöng vi en hel del tillsammans, och vem har inte stått och mimat/sjungit med hopprep till ABBA? 
Att dansa har jag också alltid gillat, dansade t ex jazzdans en period som barn. 
Ni som var tonåringar och gillade dans på 80-talet kommer säkert ihåg filmen och TV-serien Fame. Jag satt som klistrad vid TV:n och önskade jag hade lika coola benvärmare som dem :) För att inte tala om att dansa disco, det gjorde jag varje helg i flera års tid :)
Alltså, när mina tankar började spinna kring dans blev jag helt nostalgisk och började rota bland mina sparade LP-skivor, och vad hittade jag där, om inte..
"Fame cost. 
And right here is where you start paying - in sweat!"

Kommer ni ihåg? :)

Det jag idag ägnar mig åt som mest kan likna dans är step-uppasset på F&S. 
Som sagt; vart tog de vägen, mina intressen? Får nog ta tag i saken och kanske börja sjunga i kör, eller kanske dansa bugg, eller varför inte linedance... 
För det där med att betala i svett, det har jag nog blivit för gammal för ;) 

För att se hur andra gillar att dansa, eller hur man tolkar veckans tema, klicka här.

7 kommentarer:

 1. Vilken nostalgi. Jag var också klistrad vi tv:n när det var Fame min absoluta favorit. ABBA har jag också dansat mycket till. Sitter hör och små myser åt tankarna från förr. Tack för du tog detta som dans. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Åh, Fame! Och Flashdance! Dans är verkligen inspirerande! Vilken nostalgitrip du delat med dig av:).

  SvaraRadera
 3. Härligt, såklart man minns...!
  Fin fredag till dej!

  SvaraRadera
 4. "Fame" suckar jag längtansfullt här med. Har musiken från musikalen som spelades för många år sedan i stockholm, ska nog sätta på den. Tack för påminnelsen!

  Hoppas du också hittar till Invitationsdepartementet, jag ser fram emot min första middag!

  SvaraRadera
 5. Fame - var en film som jag tog med mig. Men du - det är aldrig för sent att ta upp något... att börja dansa igen. Önskar dig en finfin helg! :-)

  SvaraRadera
 6. Oj oj oj, nostalgin... Dansarna i Fame var ju bara SÅ coola! Skrattade lite åt den tecknade kossan på LP-etiketten också. Känns inte heeeelt som att den matchar de viga dansproffsen i Fame! =D

  SvaraRadera
 7. Jaaa! Nostalgi tripp! Åh så härligt. jag gillade Coco (visst hette hon så och Leroy...? )

  Fint bidrag.
  kram kram Malin

  SvaraRadera