lördag 21 november 2015

Vegetarisk lasagne

En vegetarisk vardagsrätt som passar utmärkt till matlådan.

Vegetarisk lasagne
6 portioner

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
3 msk olivolja
1 burk krossade tomater
2 tsk torkad basilika
1 dl röda linser
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
3 dl vatten
Salt
Svartpeppar
9 lasagneplattor
Ostsås
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör
Salt
Peppar
2 dl riven ost, helst lagrad

Gör så här
Skala lökar, morötter och palsternacka
Riv dem grovt
Fräs rivet i en gryta med olja
Tillsätt krossade tomater, linser, tomatpuré, buljongtärningar, basilika och vatten
Låt koka ca 20 minuter
Smaka av med salt och peppar
Ostsås
Vispa samman mjölet med lite av mjölken till en redning i en kastrull
Späd med resten av mjölken och koka upp under omrörning
Låt såsen sjuda 5 minuter
Tillsätt smöret och smaka av med salt och peppar
Rör ner osten och låt den smälta
Varva lins- och grönsakssås med lasagneplattor i en smord ugnsfast form
Avsluta med lins- och grönsakssås
Bred ostsåsen ovanpå
Så långt kan du förbereda
Låt lasagnen svalna, täck med plastfolie och förvara i kylen
Den kan också frysas in och därefter tinas i kyl
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter om du tillagar den direkt när den är varm.
Är den kall gräddas den i 200 grader i ca 30 minuter



Kategorin vegetariskt börjar så sakteliga ökas på här i Min Lilla Kokvrå, använd sökfunktionen här i listen till höger så får du upp inläggen med vegetariska recept, och det mest klickade är vegetariska höstbiffar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar