I helgen som gick blev det vita, sega kladdkakebakelser till kaffet.
Syndigt sött och smaskigt :)
Kladdkakor går att variera i det oändliga.
Du kanske föredrar en kladdkakevariant med smak av lakrits,
Receptet hittar du HÄR
eller...
en med nötkolatopping?
Recept HÄR
Det svåra är att välja...
Vilket är ditt favoritrecept?
Vita, sega kladdkakebakelser
ca 10-15 st
200 g smör
200 g vit choklad
4 ägg
5 dl strösocker
4 dl mjöl
Garnering
Lättvispad grädde
Frukt (eller bär)
Chokladspån
Gör så här
Bryt ner chokladen i en bunke
Smält smöret och häll över chokladen
Rör om tills chokladen smällt
Blanda ägg, strösocker och mjöl
Rör ner i chokladblandningen
Klicka ut smeten i muffinsformar, ca 2/3 av formen
Grädda i 200 grader i ca 8-12 minuter tills de fått gyllenbrun färg och inte rinner
När de svalnat fyll dem med lättvispad grädde, hackad frukt och chokladspån
Vilka godbitar! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack, detsamma!
Radera