I min jakt på vegetariska recept fångade detta recept min uppmärksamhet. Blomkålen blev riktigt frasig och god, men jag gjorde som det stod i receptet
och hällde sweet chilisåsen över den friterade blomkålen,
vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället.
Friterad blomkål med sweet chilisås, rostade sesamfrön och salladslök
4 portioner
2 dl vetemöl
2 dl rismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
Salt
4 dl kallt kolsyrat vatten
1 blomkålshuvud, ca 800 g
1 l rapsolja till fritering
1,5 dl sweet chilisås
0,5 dl vatten
2 fint strimlade salladslökar
1 msk rostade vita sesamfrön
Gör så här
Blanda ihop vetemjöl, rismjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål
Vispa ner lite kolsyrat vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter
Hetta upp oljan till 175 grader i en tjockbottnad kastrull eller i en fritös
Doppa buketterna en och en i frityrsmeten
Fritera sedan i omgångar i oljan
De ska mjukna och bli frestande gyllenbruna
Låt rinna av på hushållspapper
Blanda under tiden sweet chilisås och vatten i en kastrull
Värm på
Vid servering lägger du upp den friterade blomkålen på tallrikar och häller över sweet chilisåsen (eller serverar den bredvid)
Toppa med fint strimlad salladslök och rostade sesamfrön
Jag älskar blomkål. Så detta får jag testa. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaVi är också väldigt förtjusta i blomkål och det här lät ju onekligen som ett mycket spännande recept. :)
SvaraRaderaHa en fortsatt fin vecka, kramizar!