onsdag 27 januari 2016

Vegetarisk grönsaksgryta med kesogremolata

Mitt försök att föra in vegetariskt på menyn här hemma måste jag säga har gått förvånansvärt bra den senaste tiden. Allt vegetariskt faller inte alla riktigt i smaken men det mesta äter alla av, och känner någon att hen inte blivit riktigt mätt får hen helt enkelt göra sig en macka eller två.


Vegetarisk grönsaksgryta
4 portioner

1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini
1 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 burk Ajvar Relish + 1 burk vatten
1 msk grönsaksfond
1 burk kikärtor
1 burk svarta bönor
Salt
Peppar
Till servering
Ris

Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök
Skölj och tärna paprika och zucchini
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta
Fräs lök och grönsaker i ca 2 minuter
Tillsätt timjan, tomatpuré och balsamvinäger
Fräs under omrörning ytterligare 30 sekunder
Tillsätt ajvar relish, vatten och buljong
Låt koka upp
Sila kikärter och bönor och spola dem i kallt vatten
Tillsätt till grytan och låt puttra i 10 minuter
Smaka av med salt och peppar

Kesogremolata

250 g keso, naturell
1 kruka persilja
1 citron, rivet skal+ 1 tsk saft
1 klyfta vitlök
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
Skölj och finhacka persiljan
Skölj och riv skalet av citronen
Skala och riv vitlök
Blanda med keso i en skål
Tillsätt citronsaft, salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar