Vegetarisk grönsaksgryta
4 portioner
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini
1 tsk torkad timjan
1 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
1 burk Ajvar Relish + 1 burk vatten
1 msk grönsaksfond
1 burk kikärtor
1 burk svarta bönor
Salt
Peppar
Till servering
Ris
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök
Skölj och tärna paprika och zucchini
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta
Fräs lök och grönsaker i ca 2 minuter
Tillsätt timjan, tomatpuré och balsamvinäger
Fräs under omrörning ytterligare 30 sekunder
Tillsätt ajvar relish, vatten och buljong
Låt koka upp
Sila kikärter och bönor och spola dem i kallt vatten
Tillsätt till grytan och låt puttra i 10 minuter
Smaka av med salt och peppar
Till servering
Ris
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök
Skölj och tärna paprika och zucchini
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta
Fräs lök och grönsaker i ca 2 minuter
Tillsätt timjan, tomatpuré och balsamvinäger
Fräs under omrörning ytterligare 30 sekunder
Tillsätt ajvar relish, vatten och buljong
Låt koka upp
Sila kikärter och bönor och spola dem i kallt vatten
Tillsätt till grytan och låt puttra i 10 minuter
Smaka av med salt och peppar
Kesogremolata
250 g keso, naturell
1 kruka persilja
1 citron, rivet skal+ 1 tsk saft
1 klyfta vitlök
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Skölj och finhacka persiljan
Skölj och riv skalet av citronen
Skala och riv vitlök
Blanda med keso i en skål
Tillsätt citronsaft, salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar