Dragon är en favorit och saffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas.
Kändes därför som ett passande recept, som dessutom blev riktigt gott.
Fiskgryta med saffran och dragon
4 portioner
600 g blandad fiskfilé, t ex lax, torsk, sej
4 morötter
1 purjolök
1 knippe dragon
1 tsk vitvinsvinäger
5 dl grönsaksbuljong
0,5 g saffran
2 dl creme fraiche
8 kokta potatisar
Salt och peppar
Gör så här
Skär fisken i grova bitar
Skala och skär morötterna i bitar
Skölj purjolöken och skär i bitar
Plocka dragonbladen
Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran
Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter
Tillsätt creme fraiche
Skär potatisen i bitar och lägg i grytan
Smaka av med salt och peppar
Låt grytan koka upp
Lägg i fiskbitarna och sjud i ca 5 minuter
Vänd ner dragon och servera
Mer fisk!
Skär fisken i grova bitar
Skala och skär morötterna i bitar
Skölj purjolöken och skär i bitar
Plocka dragonbladen
Koka upp vinäger, grönsaksbuljong och saffran
Lägg i morötter och purjolök och låt sjuda under lock ca 5 minuter
Tillsätt creme fraiche
Skär potatisen i bitar och lägg i grytan
Smaka av med salt och peppar
Låt grytan koka upp
Lägg i fiskbitarna och sjud i ca 5 minuter
Vänd ner dragon och servera
Mer fisk!
Så fint med den gula färgen. Saffran är gott. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRaderaSaffran är en favorit här med:)
SvaraRadera