tisdag 15 mars 2016

Vegetariska grönsaksbiffar med citroncouscous

De här vegetariska grönsaksbiffarna var smidiga att grädda i muffinsformar. 
Riktigt fasta och goda blev de. 


Jag använde mina muffinsformar av silikon som släpper utan smörjning. 
Jag har tidigare bl a använt dem till potatispuffar.

Receptet på dem hittar du HÄR 

Citroncouscousen tyckte jag mest bara fick en antydan till citronsmak. 
Det är svårt att blanda en marinad och smaka av innan man blandar den med couscousen. Jag löste det med att pressa limesaft över vid serveringen 
men nästa gång kommer jag ha mer citronsaft i marinaden. 
Men tycke och smak är ju så olika så man får helt enkelt smaka sig fram till önskad citron- och limesmak på couscousen.


Vegetariska grönsaksbiffar
ca 10 stycken

3 ägg
3 dl grovriven zucchini
3 dl skalad och grovriven morot
0,5 dl rismjöl
1 msk örtkrydda
0,5 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 dl riven ost

Gör så här
Vispa upp äggen för hand i en bunke
Rör ner zucchini och morot
Tillsätt rismjöl, örtkrydda, salt, sambal oelek, dijonsenap och ost
Rör om väl
Fördela smeten i muffinsformar
Grädda i 200 grader i ca 20 minuter, tills biffarna fått fin färg

Citroncouscous
4-5 portioner

1,5 dl couscous
2,25 dl vatten
1 röd paprika
1 gul paprika
0,75 st purjolök
Marinad
4,5 msk olja
2 citronklyftor
2 lime klyftor
Salt
Honung
Citronpeppar

Gör så här
Blanda oljan med saften från citron och lime
Smaka av med salt, honung och citronpeppar
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar
Ansa, skölj och strimla purjolöken
Stek allt i lite olja
Häll couscousen i en skål
Koka vattnet och slå över couscousen
Rör om
Låt stå och svälla i några minuter
Blanda couscousen med marinaden och till sist de stekta grönsakerna

1 kommentar:

  1. Ser gott ut. Smart att ha det i muffinsformar. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera