fredag 13 maj 2016

Fredagsfeeling med fin räkmacka


som kan passa som förrätt till helgmiddagen
eller som tilltugg till fredagsölen.

Trevlig fredag!

Räkmacka
4 st

1 litet äpple
500 g räkor med skal
2 hårdkokta ägg
1 dl majonnäs
1 tsk senap
1 msk hackad dill
1 msk bostongurka
4 skivor formfranska
1 dl riven ost

Gör så här
Skala och hacka äpplet
Skala och hacka räkorna
Spara ca 8 räkor till garneringen
Skala och hacka äggen
Blanda äpple, räkor och ägg med
majonnäs, senap, dill och bostongurka
Fördela röran på brödskivorna
Strö över ost
Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter
Garnera med sallad, citron, räkor och dill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar