Rabarberkaka med kolasås i långpanna
5 ägg
5 dl socker
250 g smält smör
5 dl vetemjöl
600 g rabarber
Kolasås
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk smör
Gör så här
Skölj och skär rabarbern i små bitar
Vispa ihop ägg och socker vitt och pösigt
Rör ner det smälta smöret och mjölet
Töm smeten i en långpanna med bakplåtspapper
Strö över rabarbern
Grädda kakan i 175 grader i 20 minuter
Koka kolasåsen kraftigt (som ska vara ganska tunn) ca 10 minuter
Häll kolasåsen över kakan och grädda i ytterligare ca 15 minuter
Goda att äta som den är eller med vaniljsås
Låter gott! Måste jag testa imorgon när jag ska göra årets första skörd av rabarber /Liza
SvaraRaderaHoppas du gillar den! /Birgitta
RaderaJag bakade en rabarberkaka nyss och medan såsen som skulle slås över kokade så hittade jag ditt recept, förutom sirapen i såsen var min kaka exakt samma som din, ganska lustigt. Ska smakas av till eftermiddagskaffet. Trevlig helg.
SvaraRaderaKanske inte alls så lustigt, för receptet jag använde var det inte heller någon sirap i, men jag tyckte det var lite märkligt med en kolasås utan sirap, så jag tog helt enkelt på helt eget bevåg och hade i lite sirap i min sås :)
RaderaHoppas din kaka kommer smaka bra till kaffet! Trevlig helg!
Ķakan blev alldeles för blöt trots att jag gräddade den 15 min längre än vad som stod i receptet, det var troligen för mycket sås, provar din nästa gång istället.
SvaraRaderaDå får vi hoppas den blir bättre. Kan tipsa om att göra lite hål i kakan, och hälla såsen långsamt över kakan så såsen hinner rinna ner i kakan.
Radera