tisdag 10 maj 2016

Teriyakilax med mango- och gurksallad

Den här lättlagade teriyakilaxen åt vi en dag innan högsommarvärmen kom, och då åt vi den med jasminris, men när det är som varmast krävs det egentligen inte mer än en matig sallad till.

Teriyakilax med mango- och gurksallad
4 portioner

600 g laxfilé
1 påse teriyakisås (120 g)
1 gurka
1 rödlök
1 röd chili
2 avokador
225 g mangotärningar
1,5 msk vitvinsvinäger
Olja
Salt 
Svartpeppar
0,5 lime till servering

Gör så här
Häll såsen över laxen och låt marinera i 10 minuter, gärna längre
Dela gurkan på längden och gröp ur fruktköttet
Skär i små tärningar
Skala och finhacka löken
Dela, kärna ur och finskiva chilin
Gröp ur och hacka avokadorna
Lägg allt tillsammans i en skål med mangon
Rör i vinäger och 1 msk olja
Krydda med 0,5 tsk salt
Stek laxfiléerna i 0,5 msk olja 2-3 minuter på varje sida
Häll på resterande marinad och tillsätt 0,5 dl vatten
Låt fräsa ytterligare 1 minut
Krydda laxen med 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar


1 kommentar:

  1. Lax är så gott. Visst vill man ha lättare mat när det är varmt. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera