Jag har planterat sommarblommor, både frösådda och köpta.
Vi har grävt ett litet trädgårdsland
där vi satte fänkål och vårlök som vi försådde i våras,
och där vi även direktsådde morötter och rucola.
Hoppas nu bara att det inte blir allt för torrt i backen,
så det vi planterat och sått torkar.
Det blir till att vattna ordentligt, både morgon och kväll,
så får vi se om vi kan grilla vår egen fänkål i slutet på sommaren :)
4 portioner
4 fänkålsstånd, skurna i 3 cm tjocka skivor
1 torkad chilifrukt
Flingsalt
Svartpeppar
0,5 vitlöksklyfta
6 msk extra virgin olivolja
1 citron, skal och saft
25 g parmesanost
Gör så här
Koka fänkålen i lättsaltat vatten 4-5 minuter
Låt rinna av och ånga torr
Grilla den sedan 2-3 minuter på varje sida
Stöt chili, flingsalt och svartpeppar i en mortel
Tillsätt vitlöken och stöt till en krämig pasta
Rör ner olivolja, citronskal och citronsaft
Häll över blandningen i en stor skål
När fänkålen är färdig läggs den i dressingen
Riv över parmesanost
Garnera med fänkålsvippor
Och är du nyfiken på vad vi åt till middag idag så kan du klicka här.
Trevlig kväll!
Och är du nyfiken på vad vi åt till middag idag så kan du klicka här.
Trevlig kväll!
Så fint med den svarta kabeltrumman och lastpallarna med kryddor i. Härligt att kunna va så mycket i trädgården. Jag var ute hela kvällen igår. Underbart. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera