Välkommen!

Välkommen!

torsdag 18 augusti 2016

Snabb biffgryta en vanlig vardag

Snabb och lätt mat är min melodi till vardags. Ja, egentligen alltid, för jag är inte den som lägger ner oerhört mycket tid i köket. Gillar inte direkt att experimentera med mat och prova mig fram med än det ena, än det andra. 
Nej, tacka vet jag färdiga recept, även om det med åren har blivit lättare för mig att våga improvisera och lägga till eller utesluta någon ingrediens.
Men jag är ofta där, i köket alltså ;) men det blir inte så jättelånga stunder åt gången. Ska matlagningen ta tid är det gärna långkok jag ägnar mig åt, som ju sköter sig självt så jag kan ägna mig åt annat. Vad är då annat? 
Jo, trädgården t ex tar en hel del tid. I sommar har tiden i trädgården mest ägnats åt att vattna, känns det som, men det har också blivit en bänk snickrad. Jag är mycket nöjd med bänken, som jag i stort sätt fixade alldeles själv, från att planera modellen till att såga och skruva. Mannen var med som expert och hjälpte en novis som mig att förbereda marken där bänken skulle stå och hur själva konstruktionen skulle vara, och så fick han äran att såga ut rundeln på bänken. Får nog erkänna att han hade en rätt stor del i byggandet av bänken ;) 


Hur vi snickrade vår bänk, steg för steg, kan du läsa HÄR.

Men för att återgå till snabb och lätt vardagsmat, så är det framför allt det jag lagar och lägger tid på i köket. Som den här snabba biffgrytan som jag stekte potatis till. När jag kokade potatis till gårdagens vegetariska böngryta passade jag på att koka extra, när jag ändå höll på, och som jag sedan alltså stekte till biffgrytan. 
Och receptet kommer här...

                                   Önskar dig en trevlig, helt vanlig vardag!

Snabb biffgryta

400 g lövbiff
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk stött grönpeppar
3 dl Kelda klassisk gräddsås
0,5 dl färsk persilja
Till servering
Stekt potatis
Gröna ärtor
Svart vinbärsgelé

Gör så här
Skär lövbiffen i strimlor
Skala och hacka löken
Stek lövbiff och lök i smör i en stekpanna
Tillsätt grönpeppar och häll i såsen
Låt koka upp
Toppa grytan med persilja

4 kommentarer:

  1. Så fin bänken blev runt trädet. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Vilken smart lösning på bänk blev riktigt fint😊
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera