söndag 11 september 2016

Äppelchutney


Eftersom vi har en hel del äpplen att ta hand om gjorde jag en dubbel sats av äppelchutneyreceptet som följer. ca 1 liter färdig äppelchutney blev det, som passar till det mesta; grillat, stek, pannbiffar, you name it....

Äppelchutney

4 äpplen
1 rödlök
1 dl lingon
1 msk rapsolja
0,75 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker

Gör så här
Skala, kärna ur och tärna äpplena
Skala och hacka löken
Fräs äpple och lök i en gryta med olja utan att det får färg
Tillsätt lingon, olja, vinäger och socker och koka utan lock i ca 10 minuter
Ser chutneyn för tjock ut, späd med lite vatten
Häll upp på burkar
Förvara i kyl


2 kommentarer:

  1. Låter trevligt. Hur länge kan man spara en sådan burk med chutney? Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förvaras den mörkt och svalt ska den hålla sig i flera månader.
      Kram

      Radera