Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi åt ett lite lyxigare äppelmos som tillbehör till stekt lax med smörstekta rotfrukter...
Det receptet, på smörstekta morötter och potatis med stekt lax, kommer här.
Smörstekta morötter och potatis
400 g morötter
400 g potatis
2 schalottenlökar
Salt
Smör
Persilja
Rucola
Gör så här
Skala och hacka potatis och morötter i kuber ca 1 cm stora
Koka upp vatten och salta ordentligt
Koka morötter och potatis i ca 3 minuter
Sila av och ställ undan
Finhacka schalottenlök, persilja och rucola
Häll olja i en stor mediumvarm stekpanna och fräs morot- och potatiskuberna
tills de fått gyllene färg
Tillsätt en rejäl klick smör, schalottenlök, persilja och rucola
Rör ikring och smaka av med salt
Stekt lax
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
4 portioner
600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör
1 msk olja
Salt
Citronpeppar
Gör så här
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minut
Krydda med salt och peppar
1 msk olja
Salt
Citronpeppar
Gör så här
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minut
Krydda med salt och peppar
Äppelmos till stekt lax, vi tackar för tipset! Låter hur gott som helst ju. Kramizar och allt gott till dig!
SvaraRaderaFunkar alla tiders :)
Radera