tisdag 13 september 2016

Stekt lax med smörstekta morötter, potatis och äppelmos

Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi åt ett lite lyxigare äppelmos som tillbehör till stekt lax med smörstekta rotfrukter...
Det receptet, på smörstekta morötter och potatis med stekt lax, kommer här.

Smörstekta morötter och potatis

400 g  morötter
400 g potatis
2 schalottenlökar
Salt
Smör
Persilja
Rucola

Gör så här
Skala och hacka potatis och morötter i kuber ca 1 cm stora
Koka upp vatten och salta ordentligt
Koka morötter och potatis i ca 3 minuter
Sila av och ställ undan
Finhacka schalottenlök, persilja och rucola
Häll olja i en stor mediumvarm stekpanna och fräs morot- och potatiskuberna 
tills de fått gyllene färg
Tillsätt en rejäl klick smör, schalottenlök, persilja och rucola
Rör ikring och smaka av med salt

Stekt lax
4 portioner

600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör
1 msk olja

Salt

Citronpeppar

Gör så här
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minut
Krydda med salt och peppar

2 kommentarer:

  1. Äppelmos till stekt lax, vi tackar för tipset! Låter hur gott som helst ju. Kramizar och allt gott till dig!

    SvaraRadera