fredag 21 oktober 2016

Baka glutenfritt

Apropå boken Gnisselzonen som jag skrev om HÄR och att äta glutenfritt så provade jag förra helgen att baka vitt matbröd av en mjölmix, och det blev riktigt fina limpor. Perfekta att skiva upp, frysa in och ta fram och rosta. 
Bara att tillsätta jäst, rapsolja och vatten till mjölmixen. Lätt och enkelt!


Att baka utan gluten är idag inget stort problem, då det finns så många bra alternativa mjölsorter, som majsmjöl, mandelmjöl och hasselnötsmjöl. 
Visst några kronor dyrare är det men mår man bättre så är det värt det, tycker jag.
Jag brukar baka en del glutenfritt fikabröd, du hittar några av recepten HÄR
men vissa tycks tro att så fort det är glutenfritt kan ingen förutom glutenintoleranta äta brödet. Det är inte farligt eller konstigt att äta glutenfritt. Kan glutenintoleranta äta så kan även en icke glutenintolerant göra det. 
Har ni upplevt samma fenomen, att man frågar vilket bröd som är glutenfritt, och så väljer man en annan kaka?
Hur kan man t ex motstå denna glutenfria Dumlemuffins!?


Hörni, det är ju fredag!!!

Trevlig helg!


2 kommentarer:

  1. Så de vattnas i munnen när man ser dumlemuffinsen. Ha en fin helg Kram Pernilla

    SvaraRadera