tisdag 24 januari 2017

Äppellemonad

I helgen som gick kom den undangömda råsaftcentrifugen till användning. 
Har ni också maskiner i skåpen som verkar sååå användbara till en början men som sen hamnar i en undanskymd vrå och mest står och samlar damm? 
Hur som helst så kom den nu iaf till användning när vi gjorde en äppellemonad som var riktigt frisk och god och som med sin milda smak passar utmärkt som en alternativ alkoholfri måltidsdryck.
Recept på alkoholfri rosa lemonad, som dessutom inte kräver någon centrifug, hittar du bakom länken.


Äppellemonad
ca 1 L 

3 gurkor
3 äpplen, Granny Smith
3 lime
1 kruka citronmeliss
(kan bytas ut mot mynta eller koriander)
1 msk honung

Gör så här
Skär gurka och äpplen i bitar
Skär bort skalet på limen
Kör ingredienserna i juicecentrifug
Mixa sedan juicen med citronmeliss och honung
Sila drycken genom silduk för att få en len dryck med klargrön färg
Jag "fuskade" och tog bort skummet som blev med en hålslev 
och silade endast drycken genom en sil.

                                                       Recept av Daniella Lundh-Go'kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar