torsdag 22 juni 2017

Matjessill i glas med pepparrotsgrädde och äpple


En liten aptitretare får starta upp midsommarhelgen.


Matjessill i glas med pepparrotsgrädde och äpple
8 glas

300 g färskpotatis
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 msk riven pepparrot
Salt
1 pkt matjesfiléer
1 rött äpple
1 msk strimlad ramslök
1 msk hackad gräslök
Svartpeppar
Några kvistar dill

Gör så här
Koka potatisen, häll av och låt svalna
Koka äggen lätt hårdkokta
Vispa grädden och smaksätt med pepparrot
Salta efter smak
Skär matjessill, potatis, ägg och äpple i mindre bitar
Strimla ramslök och hacka gräslök
Har du inte tillgång till ramslök, 
byt ut till samma mängd hackad salladslök eller gräslök
Klicka ut grädden i glas, fördela ut sill, ägg, potatis och äpple
Strössla över löken
Dra gärna över ett par varv med svartpeppar
Toppa med dillkvist

                                                    Recept: Landleys kök


Önskar er alla läsare en riktigt trevlig midsommar!
Kram Birgitta

4 kommentarer:

  1. Lika fina och frestande bilder som vanligt :). Det ser jättegott ut (även för mig som inte ens gillar sill). Jag blir sugen på att testa att göra en vegetarisk variant. Det svåraste blir nog att få till den karaktäristiska matjessillsmaken. Jag får väl klura lite och se om det går att lösa. Ha en riktigt bra dag!
    Mvh Tove

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tove :)
      Ska bli spännande att följa om du lyckas få till matjessillsmak utan matjessill. Funderar på vad man kan likna den smaken vid. Salt, sött och lite fisk, typ :)

      Ha det gott!

      Radera
  2. Så härligt somrigt det ser ut. Hoppas du har en riktigt fin midsommar. Kram Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förutom regnet som kom igår kväll och den mulna förmiddagen idag så har det varit toppen :)
      Och nu börjar de faktiskt spricka upp bland molnen, så nu ska jag ut och ta vara på resten av midsommardagen. Kram

      Radera