torsdag 13 juli 2017

Ugnsbakad torsk med färskpotatis och dragonsås

Sommarmat när den är som bäst :)
Fisken sköter sig självt i ugnen, potatisen behöver inte skalas 
och så en enkel god sås till det. Perfekt! 


Ugnsbakad torsk med färskpotatis och dragonsås
4 portioner

500 g torsk
Salt
Peppar

Dragonsås
1 rödlök
1 tsk smör
3 dl kolsyrad äppeldryck
1 kruka dragon
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
Salt
Peppar

Gör så här
Tina fisken, om fryst används
Lägg torsken i en ugnsfast form och salta och peppra
Sätt in mitt i ugnen i 150 grader och baka i ca 15 minuter
Skala och hacka löken till såsen
Bryn löken i smöret i en kastrull
Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter
Hacka dragonen
Blanda grädde och majsstärkelse
Rör ner i kastrullen och koka upp under omrörning
Låt sjuda i ca 5 minuter
Krydda med salt och peppar och vänd ner dragonen
Servera med nykokt potatis

1 kommentar:

  1. Visst är det härliga dagar nu. Man vill bara njuta och äta gott. Fisk i alla former är favorit hos mig. Ha en härlig fredag Kram Pernilla

    SvaraRadera