Sommarmat när den är som bäst :)
Fisken sköter sig självt i ugnen, potatisen behöver inte skalas
och så en enkel god sås till det. Perfekt!
Ugnsbakad torsk med färskpotatis och dragonsås
4 portioner
500 g torsk
Salt
Peppar
Dragonsås
1 rödlök
1 tsk smör
3 dl kolsyrad äppeldryck
1 kruka dragon
2 dl vispgrädde
2 tsk majsstärkelse
Salt
Peppar
Gör så här
Tina fisken, om fryst används
Lägg torsken i en ugnsfast form och salta och peppra
Sätt in mitt i ugnen i 150 grader och baka i ca 15 minuter
Skala och hacka löken till såsen
Bryn löken i smöret i en kastrull
Häll i äppeldrycken och låt koka några minuter
Hacka dragonen
Blanda grädde och majsstärkelse
Rör ner i kastrullen och koka upp under omrörning
Låt sjuda i ca 5 minuter
Krydda med salt och peppar och vänd ner dragonen
Servera med nykokt potatis
Visst är det härliga dagar nu. Man vill bara njuta och äta gott. Fisk i alla former är favorit hos mig. Ha en härlig fredag Kram Pernilla
SvaraRadera