onsdag 30 augusti 2017

Matig sallad med 5 gryner och stekt halloumi


Halloumi är en god ost som jag ofta byter ut kött mot. 
Passar både att steka och grilla. 
Upplevs kanske lite märklig i konsistensen av den ovane, typ lite gummig, 
men jag gillar den skarpt. 

Matig sallad

Koka 5 gryner enligt förpackningen.
Låt avokadotärningar ligga i en marinad av saften från ca en halv citron, 
några droppar vatten, en nypa socker, salt och vitpeppar en stund.
 Skär nektariner i tärningar.
Skala och skär morot i tunna stavar.
Skiva salladslök.
Blanda försiktigt 5 gryner, avokado, nektariner, morot och salladslök på ett stort fat.
Strö hackad persilja och stänkt lite av marinaden över.
Stek skivor av halloumi och servera till salladen.   
                          



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar