Söndagsmiddag förra helgen; stekt fläskfilé med kantarellsås och rårissallad, och till det hemkokt röd vinbärsgelé.
Stekt fläskfilé i kantarellsås
4 portioner
400 g fläskfilé
2 dl creme fraiche
1,5 msk kantarellfond
50 g kantareller
Persilja
Gör så här
Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor
Krydda med salt och peppar
Stek i en panna så de får fin färg
Lägg åt sidan
Stek kantarellerna
Det går naturligtvis bra att använda vilken svamp man vill, färsk, torkad eller på burk
Beräkna att 10 g torkad svamp motsvarar ca 100 g färsk svamp
Blötlägg den torkade svampen i ca 30 minuter, släng bort vattnet och tillaga som färsk svamp
Tillsätt creme fraiche och kantarellfond
Rör om och lägg tillbaka den stekta fläskfilén i såsen
Låt småkoka i några minuter
Smaka av med ev mer salt och peppar
Toppa med klippt persilja
Rårissallad
4 portioner
4 dl kokt råris
Rädisor, skivade
Salladslök, skivad
Syltlök
Persilja
Gör så här
Blanda råris och grönsaker på ett serveringsfat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar