En perfekt middag på en söndag och som avslut på veckan.
Och hemligheten är den grymt goda såsen, kokad på egen buljong. Slurp!!
Torskrygg i ugn
4 portioner
ca 500 g torskrygg
3 msk smör
0,5 msk flytande honung
0,5 st fiskbuljongtärning
Saft från citron
Salt
Peppar
Salt
Peppar
Sås
1 gul lök
0,5 msk vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
0,5 st fiskbuljongtärning
2 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk honung
Smör
Smör
Salt
Peppar
Saft från citron
Till servering
Kokt potatis
Sparris
Gör så här
Smält 3 msk smör
Rör ner honung, 0,5 fiskbuljongtärning och citronsaft i smöret
Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen
Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskbuljong
Reducera till ca 0,5 dl
Sila bort löken från buljongen
Smält 2 msk smör
Tillsätt mjöl och rör ihop
Tillsätt grädde, buljongen, creme fraiche, dijonsenap och honung
Smaka av med salt, peppar och citronsaft
Smörj en form med olja så fisken inte fastnar
Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 8-15 minuter, tills innertemperaturen är ca 56 grader
Servera kokt potatis och stekt sparris till fisken
Tack för er respons under fiskveckan.
Jag hoppas ha kunnat inspirera er till att äta liite mer fisk i alla fall :)
Länkar till veckans inlägg kommer här;
Måndag - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
Tisdag - Fisk tillagad i ugn.
Onsdag - Stekt lax med citronsås -snabbmat.
Torsdag - Fiskfärs till biffar och burgare.
Fredag - Fisk i gryta, gratäng och soppa.
Lördag - ugnsbakad lax med spenat och vinsås.
Ha det gott!
Kram Birgitta
Gör så här
Smält 3 msk smör
Rör ner honung, 0,5 fiskbuljongtärning och citronsaft i smöret
Låt svalna och spar tills fisken ska in i ugnen
Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskbuljong
Reducera till ca 0,5 dl
Sila bort löken från buljongen
Smält 2 msk smör
Tillsätt mjöl och rör ihop
Tillsätt grädde, buljongen, creme fraiche, dijonsenap och honung
Smaka av med salt, peppar och citronsaft
Smörj en form med olja så fisken inte fastnar
Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 8-15 minuter, tills innertemperaturen är ca 56 grader
Servera kokt potatis och stekt sparris till fisken
Tack för er respons under fiskveckan.
Jag hoppas ha kunnat inspirera er till att äta liite mer fisk i alla fall :)
Länkar till veckans inlägg kommer här;
Måndag - Varför äta mer fisk? Och hur panerar man fisk?
Tisdag - Fisk tillagad i ugn.
Onsdag - Stekt lax med citronsås -snabbmat.
Torsdag - Fiskfärs till biffar och burgare.
Fredag - Fisk i gryta, gratäng och soppa.
Lördag - ugnsbakad lax med spenat och vinsås.
Ha det gott!
Kram Birgitta
Låter supergott. Ja fisk hade jag kunnat äta alla dagar i veckan. Ha en fin söndag Kram Pernilla
SvaraRaderaHåller absolut med.
RaderaMen idag står det en gryta med fläskkarré och puttrar på spisen...
Fantastiska fiskrecept du bjudit på under veckan:)
SvaraRaderaHa deT gott
Kram Milla
Tack :)
RaderaKram till dig med, Milla.