tisdag 5 december 2017

Chokladmousse med pepparkakssmak






Vad är julbordet utan goda juldesserter? 
Och då gärna med den där lilla extra juliga känslan med smak av julens kryddor,




Chokladmousse med pepparkakssmak
4 portioner

100 g choklad, jag använde 70%
2 dl vispgrädde
2 msk strösocker
2 äggulor, rumstempererade
Kanel och kardemumma
Garnering
Pepparkakor
Vispad grädde
Flingsalt

Gör så här
Smält chokladen i ett vattenbad
Låt svalna
Vispa grädde och socker fluffigt
Blanda äggulorna i den avsvalnade chokladen,
ha i en i taget
Rör om
Vänd försiktigt ner chokladsmeten i grädden
Smaksätt med kanel och kardemumma,
smaka dig fram, börja med ca 1 tsk kanel och 0,5 tsk kardemumma
Fördela i portionsglas 
Låt stå svalt till servering
Garnera med lite flingsalt, en klick grädde och krossade pepparkakor vid servering




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar