Alltid kul med variation. Eller hur?
Förra veckan mixade jag torsk till en färs som jag smaksatte med limeblad och rullade frikadeller av. Frikadellerna kokade jag sedan i en buljong smaksatt med ingefära. Resultatet blev en soppa med thailändska smaker.
Thaisoppa med fiskfrikadeller
4 portioner
1 L vatten
2 dl grädde
2 fiskbuljongtärningar
50 g ingefära, tunt strimlad
2 vitlöksklyftor, skivade
4 salladslökar, strimlade
Topping
Strimlad chili
Hackad persilja el koriander
Fiskfrikadeller
400 g torsk
1 ägg
2 msk ströbröd
0,5 gul lök, finhackad
3 limeblad, torkade, smulade
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
Gör så här
Blanda alla ingredienser, utom fisken,
till frikadellerna
Låt smeten stå i ca 10 minuter
Mixa under tiden fisken till en färs
Vänd ihop fisken med resten av ingredienserna
Forma små bollar med blöta händer
Koka upp vatten, grädde,buljongtärningar, ingefära och vitlök i en kastrull
Lägg försiktigt ner frikadellerna i den kokande buljongen
Låt sjuda i ca 4 minuter
Lägg ner salladslöken precis före servering
Toppa soppan med strimlad chili och persilja el koriander
Är man extra hungrig kan man servera ris till.
Jag serverade dessutom glutenfria frallor till. Recept!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar