fredag 2 februari 2018

Krämig Jansson som aptitretare eller nattamat

Efter att vi kom hem från vår resa över jul och nyår satt jag och bläddrade i Buffés decembernummer och hittade ett spännande recept på krämig Jansson. 
Passar t ex som aptitretare eller som nattamat
Så när jag lagade glazerade kycklingben häromsistens gjorde jag en omgång krämig Jansson till. Smidigt när man har en del annat som ska tillagas i ugnen. 
Ett utmärkt alternativ till en klassisk Janssons frestelse. 

Krämig Jansson
6 bufféportioner

8 potatisar
1 gul lök, hackad
2 msk smör
1 tsk strösocker
Salt
Vitpeppar
1 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 liten burk ansjovisfiléer (125 g),
avrunna och finhackade
1 dl finhackad dill

Gör så här
Skala och tärna potatisen
Koka nästan mjuk i saltat vatten
Häll av vattnet
Stek löken mjuk i smöret utan att den får färg
Smaka av med socker, salt och vitpeppar
Blanda potatisen med mjölk och grädde i en kastrull
Sjud under omrörning tills kompotten får en 
krämig konsistens, späd ev med lite mer mjölk
Tillsätt lök, ansjovis och dill
Smaka av med salt och peppar


 

Imorgon är det helg!
Förra helgen slog vi till med årets fösta grillning. Det var kallt men vindstilla och solen sken från en klarblå himmel. Det var så skönt att vara ute. 
Undrar om den här helgen kommer bjuda på någon sol...

Ha en finfin fredag och trevlig helg! Kram Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar