måndag 5 februari 2018

Glazerad blomkål



Den här glazen är supergod. Ett vegetariskt alternativ till buffén.

Glazerad blomkål
6 bufféportioner

1 blomkålshuvud
2,5 dl vetemjöl
2 dl vatten
1 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk cayennepeppar
200 g pankoströbröd

Glaze
1 dl agavesirap
4 msk japansk soja
2 msk sesamfrön
2 tsk malen ingefära
Svartpeppar

Gör så här
Plocka blomkålen i mindre buketter
Sikta mjöl i en bunke
Blanda med vatten och de torra kryddorna till en jämn smet
Späd ev med mer vatten
Vänd runt några buketter i taget i smeten
Låt rinna av något och rulla sedan i ströbrödet
Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper
Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter
Värm ingredienserna till glazen något i en kastrull
Häll den över blomkålen
Vänd runt och rosta ytterligare 5-10 minuter

2 kommentarer:

  1. Pannérad blomkål har jag aldrig testat, lät jättegott så blir nog att testa i nästa vecka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag du ska. Snåla inte med glazen😋 Skulle tom kunna rekommendera att göra, om inte dubbel sats, så iaf 1,5.

      Radera