onsdag 4 april 2018

Tonfisksås med sojabönor

Onsdag och redan mitt i veckan. Skönt med två fyradagars veckor i rad :) 
Hade ni en lugn och trivsam påsk? Själv blev jag förkyld med en redig hosta så jag lämnade återbud till de påskmiddagar jag var bjuden på och höll mig hemma hela helgen. Det var skönt och välbehövligt att ta dagarna i ett lugnt tempo.
På skärtorsdagen däremot, efter jobbet, körde jag och dottern racet med att uträtta ärenden inför påsken ända in på kvällskvisten. När vi kom hem var klockan rätt mycket och jag var helt slut, med en förkylning på gång, så jag rörde snabbt ihop en tonfisksås med sojabönor till middag. 
Sen parkerade jag mig i soffan och lät förkylningen komma...
Rätt klassiskt att man/kroppen passar på att bli sjuk när man ändå är ledig.
Men nu känns det bättre igen efter att jag har fått vila och ta det lugnt ett par dagar.
Ha det gott och hoppas ni får en lugn kortvecka. Snart är det helg igen :)

Tonfisksås med sojabönor
4 portioner

2 burkar tonfisk i vatten, à 185 g
250 g sojabönor
1 dl tomatpesto
2,5 dl matlagningsgrädde
Olja
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Låt tonfisken rinna av i ett durkslag
Stek sojabönorna varma i olja i en stekpanna
Rör ner tomatpesto, grädde och tonfisk
Låt koka någon minut 
Smaka av med salt och peppar
Servera med pasta och en sallad


1 kommentar:

  1. Åh vilken perfekt vardagsrätt! Jag älskar såser med tonfisk! tack för inspiration!

    Kram Jenny

    SvaraRadera