Söndagsmorgon och det är ett fantastiskt väder ute. Jag ska äta min frukost och sedan gå ut och njuta av solens strålar.
Dessutom är det ju perfekt väder för att ta cykeln till vallokalen. Det kommer bli spännande i kväll att följa hur folket har röstat och sedan framöver hur vår nya regering kommer att se ut och vem som blir vår nya statsminister. Jag skriver nya för jag tror inte Stefan Löfven kommer att fortsätta regera. Lutar alltså åt Kristersson...
Och medans vi väntar på resultatet kan vi passa på att laga middag :)
Kanske en söndagsstek, dagen till ära, med gräddsås och potatis. Skön söndag!
Skinkstek med tomatsallad
4 portioner
1-1 1/2 kg
skinkstek
3-4 vitlöksklyftor
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk timjan
Salt och peppar
3-4 vitlöksklyftor
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk timjan
Salt och peppar
Tomatsallad
8-10 tomater
eller dubbelt så många körsbärstomater i olika färger
1 dl svarta oliver
1 nypa socker
Gourmetsalt
Grovmalen svartpeppar
2 msk olivolja
Gör så här
Skala och skiva vitlöken
Krydda steken med salt och peppar
1 dl svarta oliver
1 nypa socker
Gourmetsalt
Grovmalen svartpeppar
2 msk olivolja
Gör så här
Skala och skiva vitlöken
Krydda steken med salt och peppar
Bryn runtom i smör i en stekpanna så att den får fin färg
Skär
små djupa snitt runtom i steken och stoppa ner skivor av
vitlöken
Salta och peppra
Lägg sedan steken på ett ugnsfast fat
Lägg sedan steken på ett ugnsfast fat
med resten av vitlöken, timjan och rosmarin runtom
Sätt in i ugnen i 200 grader och låt stå i cirka 50 minuter
eller tills steken är
mellan 70-75 grader, använd termometer
Låt gärna steken vila i folie en stund före servering
Tomatsallad
Låt gärna steken vila i folie en stund före servering
Tomatsallad
Skär tomaterna och blanda med oliver på ett fat
Strö över socker, salt och
peppar och rör om
Ringla över olivoljan
Servera kokt potatis, tomatsallad och gräddsås till köttet
Gräddsås
Gräddsås
4 portioner
2-3 msk vetemjöl
Lite vatten eller steksky
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2-3 tsk kinesisk soja
1-2 msk kalvfond
1-2 msk svartvinbärsgelé
Salt och malen vitpeppar
Vitvinsvinäger
Lite vatten eller steksky
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2-3 tsk kinesisk soja
1-2 msk kalvfond
1-2 msk svartvinbärsgelé
Salt och malen vitpeppar
Vitvinsvinäger
Gör så här
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky
Blanda
alla ingredienserna och låt koka upp
När såsen är i den konsistens du
önskar,
smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller
vinäger
Krydda med salt och vitpeppar
Skinkstek, härligt retro! Och valdramat pågår för fullt....
SvaraRaderaRetro med en viss twist :)
RaderaOch dramat är inte över än... Just nu är det 1 mandat som skiljer de rödgröna mot alliansen.