tisdag 11 september 2018

Vaniljkokta päron med björnbärssås

En efterrätt fylld av smak men inte av kalorier. 


4 päron à ca 100 g

 1 msk strösocker 
1 vaniljstång
 0,5 dl strösocker
4 dl björnbär
Citronmeliss

Gör så här
Skölj och skala päronen, skrapa skaften
Koka dem lätt mjuka i lite vatten med 1 msk socker och den uppskurna vaniljstången
Ett tips är att skrapa ur fröna ur vaniljstången 
och blanda med sockret
 
så vaniljfröna inte klumpar sig i kastrullen
Det tar allt mellan 5 och 30 minuter innan päronen är mjuka
Låt dem kallna
Ta undan de vackraste björnbären till garnering
Mixa resten till puré med 0,5 dl socker
Sila genom trådsil
Gör en spegel av sås på tallriken
Ställ päronet mitt i spegeln och garnera med björnbär och citronmeliss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar