Blomkålsris, det snabbaste av snabba tillbehör.
Passar perfekt till korvgryta.
Eller varför inte till pulled pork
eller till fiskgratäng.
Bara att riva ett blomkålshuvud på den grövsta sidan av
rivjärnet
och sedan släppa ner i kokande vatten cirka 10 sekunder. Klart!
Snabbt, va!?
Snabb korvgryta med blomkålsris
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
600 g falukorv
3 dl grädde
3 msk tomatpuré
1 msk soja
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk sambal oelek (stark), valfritt
1 msk kalvfond
Salt
Svartpeppar
Ruccola
Enkelt blomkålsris
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder
Häll av i durkslag
Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten cirka 10 sekunder
Häll av i durkslag
Gör så här
Skär lök, vitlök och purjolök i skivor och
stek dem mjuka i smör på låg värme i en gryta
Skär korven i 1 cm tjocka skivor och halvera dem
Höj värmen och stek korven tillsammans med löken
När korven fått lite färg, slå på grädden och smaka av med kryddor och fond
Låt det koka ihop i 5–10 minuter
Servera toppad med rucola tillsammans med blomkålsris
En grönare matfilosofi!
Min matfilosofi är att det gärna får vara grönt till middag
men att maten till huvudsak är enkel och går snabbt att laga.
Fin onsdag!
En grönare matfilosofi!
Min matfilosofi är att det gärna får vara grönt till middag
men att maten till huvudsak är enkel och går snabbt att laga.
Fin onsdag!
Blomkål är otroligt gott, nyttigt och lätt att variera - superbra tips!
SvaraRaderaEller hur :)
Radera