Höstdagar med tid för långkok.
Nu när vi tillbringar allt mer tid inomhus kan vi låta maten stå och sköta sig självt på spisen eller i ugnen. Och under tiden kan man passa på att göra något helt annat.
Som att baka till exempel :)
Tidigare har jag bara lagat pulled pork i ugnen men så hittade jag ett recept på bloggen Lesscarbs där fläskkarrén får stå och puttra på spisen istället.
Och det receptet kommer här...
Pulled pork med ingefära och chipotle
5 mindre gula lökar
1 mindre vitlök (hel)
1 kg fläskkarré (utan ben)
1 tetra krossade tomater
50 g skalad och finhackad ingefära
2 msk tomatpuré
2 msk chipotle pasta
2 dl mustigt rött vin
2 lagerblad
1 tsk Herbamare
Salt och peppar efter smak
Gör så här
Hacka lök och vitlök och bryn i valfritt fett
Använd gärna en emaljerad gjutjärnsgryta
Skär köttet i kuber och bryn även dem
Häll på resterande ingredienser över köttet och ge det ett uppkok
Sänk värmen och rör om då och då så det inte bränns fast
Det tar ungefär tre timmar innan såsen kokat ihop och köttet är så mört
att man kan dra isär det med en gaffel
Det mustiga vinet som jag använde både i grytan och glaset,
och kan rekommendera, är ett vin med fatkaraktär gjort på druvan Malbec.
Nr 16554 på Systemet.
Blomkålsris är både snabblagat, gott och nyttigt och passar utmärkt att servera till pulled pork. Riv ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet.
Släpp sedan ner blomkålsriset i lättsaltat, kokande vatten i ca 10 sekunder.
Häll av i durkslag.
Mosa avokadon på en tallrik med en gaffel, smaka av med Herbamare och några stänk olivolja. Klart!
Helstekt fransyska med kantarellsås är ett populärt recept på långkok här i bloggen. Det hittar man här.
Så unna dig en skön helg med tid för annat än att stå vid spisen. Trevlig helg!
Birgitta
Låter och ser ljuvligt ut! Varma hälsningar från Spanien och en GRYM träningsvärk:)!
SvaraRaderaJa, träningsvärken är jag inte avundsjuk på 😉 Men ni verkar ha det trevligt annars i största allmänhet med träning varvat med fina omgivningarna och god mat och dricka 👍
Radera