Äter ni mycket fisk? Jag har börjat laga det mer och mer sedan jag insåg hur liten arbetsinsats den kräver och hur snabbt den går att tillaga.
Den här thaigrytan blev det bra hetta i. Prova dig fram till lagom styrka genom att börja med en mindre mängd röd curry, chilifrukt och chiliflakes, om du vet med dig att du är känslig. Gillar du däremot stark mat så tror jag du kan köra på och kanske till och med öka mängden. Smaken är som baken... Fin fredag och trevlig helg!
6 personer
3 citrongräs
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
Salt
1 kg koljafilé (eller torsk)
0,5 kg räkor med skal
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
Salt
1 kg koljafilé (eller torsk)
0,5 kg räkor med skal
Gör så här
Banka citrongräset med skaftet på kniven
(för att lösgöra smakerna)
(för att lösgöra smakerna)
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en
liten stund
Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset
Låt koka upp
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft
Smaka av, tillsätt
eventuellt lite salt om det behövs
Skala räkorna och skär fisken i
kuber
Lägg i fisken och låt koka med i några minuter
Fiska upp
citrongräset
Lägg till sist i räkorna
Om du
önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes
Servera gärna med jasminris
Servera gärna med jasminris
Alltid gott med fisk. Thailändsk mat ännu bättre. Ett måste att prova denna rätt. Ha en härlig helg. Kram Pernilla
SvaraRaderaHoppas det smakar, om du provar.
RaderaHar verkligen en varm och härlig helg 🤗 Kram