Förra fredagen åt vi piri-piri-griljerad kassler till middag. Att det blev just piri piri-sås till griljeringen berodde på att vi hade sponsrat en av barnens kusiners skolklass och köpt grilloljor förra året, som nu började bli gamla.
Och man vill ju inte slänga maten...
Annars kan man använda vilken grillsås som helst. En rökig en, till exempel.
Det var hur som helst en väldigt smidig rätt att laga en fredag efter jobbet.
Bara att pensla kasslern och sedan skjuts in i ugnen tillsammans med rotfruktsstrips och så skötte det sig självt medan jag öppnade en öl och chillade :)
Och till den ugnsbakade kasslern och rotfruktsstripsen serverade jag en mycket enkel dragoncrème, som bara var att röra ihop. Hur smidigt?!
Gör så här
Skär
bort det mörka på kasslern och pensla grillsås generöst runt om
kasslern.
Strö över tunt med ströbröd och gör om proceduren.
Ställ i
varmluftsugn i 175 grader i ca 20 minuter.
Häll ut en påse rotfruktsstrips på en plåt och
Häll ut en påse rotfruktsstrips på en plåt och
sätt in i ugnen under kasslern i ca 20 minuter.
Blanda 2 dl crème fraiche, 1,5 tsk torkad dragon och 1 tsk vitvinsvinäger.
Blanda 2 dl crème fraiche, 1,5 tsk torkad dragon och 1 tsk vitvinsvinäger.
Smaka av med salt och peppar.
Servera kasslern med stripsen och dragoncrème fraichen.
Servera kasslern med stripsen och dragoncrème fraichen.
Hoppas ni får en fin fredag och en riktigt trevlig helg!
Kram Birgitta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar