Här kommer 3 nya recept på röror här på bloggen. Och enligt tradition sköljs sill och sillröror ner med en snaps. Men med det gör man precis som man vill.
Sillröra
6 personer
200 g matjessill
2 ägg, hårdkokta
1 dl majonnäs
2 msk crème fraiche
1 gul lök, finhackad
1 nypa cayennepeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk finhackad dill
1 msk tomatpuré
Gör så här
Hacka sill och ägg
Blanda alla ingredienser till en röra
Servera på hårt tunnbröd och garnera med en dillkvist
Böcklingröra med dijonsenap och dragon
8 personer
2 böcklingar
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
0,75 dl hackad smörgåsgurka
ca 1,5 tsk torkad dragon
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Rensa böcklingen fri från skinn och ben
Lägg böcklingen tillsammans med majonnäs och senap i en skål
och mixa det slätt
Blanda böcklingsmeten med smörgåsgurka och gräslök
Låt röran stå kallt till servering
Servera röran på rundlar av mörkt bröd
Romröra
2 personer
1 dl kesella, 10 %
0,5 dl stenbitsrom
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Rör ihop ingredienserna
Passar till kokt färskpotatis, kokt ägg och stekt sallad
Ska du bara välja en röra så rekommenderar jag sillröran.
Den blev riktigt god. Särskilt när den fått stå till sig över natten.
Ett annat fint recept på röra här på bloggen är nubbesalladen.
Skål och trevlig midsommar!
Ska du bara välja en röra så rekommenderar jag sillröran.
Den blev riktigt god. Särskilt när den fått stå till sig över natten.
Ett annat fint recept på röra här på bloggen är nubbesalladen.
Och som namnet antyder passar den synnerligen bra till snapsen :)
Skål och trevlig midsommar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar