En riktigt god fisksoppa som är väl värd att testa.
2 st gul lök hackade
2,5 st pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tetror krossade tomater med vitlök
4 dl vatten
2 st fiskbuljongtärning
0,5 g saffran
1,5 tsk fänkålsfrön, stött
2,5 st pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tetror krossade tomater med vitlök
4 dl vatten
2 st fiskbuljongtärning
0,5 g saffran
1,5 tsk fänkålsfrön, stött
100-150 g skalade räkor
apelsinskal
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
400 g torskfilé färsk eller fryst
apelsinskal
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl crème fraiche
400 g torskfilé färsk eller fryst
Gör så här
Fräs lök och vitlök lätt i en gryta.
Tillsätt
tomatkross, vatten,
buljongtärningar, saffran och fänkål.
Riv skalet av ungefär 1/4 apelsin ner i
soppan.
Tillsätt 1 tsk salt och peppar.
Sjud sakta under lock 10-15
minuter.
Rör i 1-2 msk crème fraiche.
Skär fiskfilén i bitar och
Skär fiskfilén i bitar och
lägg i soppan strax före
servering.
Sjud fisken några få minuter
så att den blir vit och precis
genomkokt.
Men inte mer.
Smaka av med salt och peppar
och kanske en gnutta socker.
Hetta till
sist upp räkorna som hastigast.
Servera soppan med en smörgås
och
resterande crème fraiche.
Den här ska jag testa. Fast utan räkor och istället röra i puréade vita bönor i slutet.
SvaraRadera