Eller helt enkelt en tallrik ris med stekt kyckling och färggranna tillbehör :)
Allt toppas med Poke sauce som finns att köpa färdig i affären.
Till min tallrik med ris och stekt kyckling valde jag att servera mango, morötter, gröna ärter och picklad rödlök.
Men man kan byta ut och välja vilka grönsaker som helst, som t ex avokado, spenat, rödbetor, polkabetor, sojabönor...
Och mangon kan man byta ut mot ananas
och den picklade röd löken mot t ex inlagd ingefära eller inlagd gurka.
Och till sist, så passar även stekt lax utmärkt att använda till denna rätt.
4 portioner
500 gram kycklingfilé
1 mango, tärnad
2 dl frysta gröna ärter
2 dl finskuren morot
2 dl picklad rödlök
4 port kokt valfritt ris - jasminris, sushiris råris eller valfritt ris
Poke sauce till servering
Gör så här
Börja koka ris.
Koka de gröna ärterna i
lite vatten i 3 minuter - häll av.
Bryn
kycklingfiléerna runt om i en stekpanna. Salta och
peppra dem under tiden.
Låt dem steka klart 10 minuter på lägsta värme.
När du har kokt ris, grönsaker, frukt och kyckling förberett är det bara att lägga upp - riset i botten och sedan arrangerar du grönsaker och frukt samt kyckling som du vill på toppen.
När du har kokt ris, grönsaker, frukt och kyckling förberett är det bara att lägga upp - riset i botten och sedan arrangerar du grönsaker och frukt samt kyckling som du vill på toppen.
Skeda över några tsk Poke sauce.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar