söndag 13 september 2020

Pokébowl med kyckling

Eller helt enkelt en tallrik ris med stekt kyckling och färggranna tillbehör :)

Allt toppas med Poke sauce som finns att köpa färdig i affären.


Till min tallrik med ris och stekt kyckling valde jag att servera mango, morötter, gröna ärter och picklad rödlök.

 Men man kan byta ut och välja vilka grönsaker som helst, som t ex avokado, spenat, rödbetor, polkabetor, sojabönor... 

Och mangon kan man byta ut mot ananas 

och den picklade röd löken mot t ex inlagd ingefära eller  inlagd gurka.

Och till sist, så passar även stekt lax utmärkt att använda till denna rätt.

4 portioner
 
500 gram kycklingfilé
1 mango, tärnad
2 dl frysta gröna ärter
2 dl finskuren morot
2 dl picklad rödlök

4 port kokt valfritt ris - jasminris, sushiris råris eller valfritt ris
Poke sauce till servering
 
Gör så här
 
Börja koka ris. 
Koka de gröna ärterna i lite vatten i 3 minuter - häll av. 
Bryn kycklingfiléerna runt om i en stekpanna. Salta och peppra dem under tiden. 
Låt dem steka klart 10 minuter på lägsta värme.
När du har kokt ris, grönsaker, frukt och kyckling förberett är det bara att lägga upp - riset i botten och sedan arrangerar du grönsaker och frukt samt kyckling som du vill på toppen. 
Skeda över några tsk Poke sauce.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar