tisdag 20 oktober 2020

Spenatpasta med tomattopping

Fortsätter på temat snabbt, lättlagat och portionen under tian. Och dessutom klimatsmart. Se tidigare inlägg!


Hacka 8 soltorkade tomater grovt och stek i olja tillsammans med 1 tsk rökt paprikapulver och 1 tsk sojasås. Ställ åt sidan.
Skala och hacka 2 vitlöksklyftor och stek på medelvärme i lite olja.
Tillsätt 270 g babyspenat och smula ner 1 tärning grönsaksbuljong.
Häll över 2,5 dl grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Rosta 1 dl solroskärnor i torr stekpanna tills de fått lite färg. Koka pasta till 4 portioner. Blanda ner pastan i spenatgrädden.
Servera spenatpastan med de rostade solroskärnorna och de soltorkade tomaterna.
 
Bon appetit 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar