God morgon! När man jobbar hemifrån kan man ta sig tid att baka frallor till frukost.
Snabbaste frallorna utan jäst. Ingen jäst betyder ingen tid för jäsning. Bara att slänga ihop när man vill ha nybakat frukostbröd blixtsnabbt! Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftigt innanmäte. Recept Lindas bakskola
6 st frukostfrallor
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver
och salt i en bunke.
Blanda olja och mjölk och häll det över
mjölblandningen.
Rör ihop allt till en kladdig deg.
Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd.
Dela den i 6 bitar.
Rulla bollar av degbitarna.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö mjöl över bollarna och platta till dem.
Grädda bröden mitt i ugnen i 9–11 min.
Låt dem
svalna på plåten.
Njut av de nybakade bröden med smör och ost
eller
något annat gott pålägg.
Nu är det bara att logga in och börja arbeta...
Önskar er en bra start på veckan!
Kram Birgitta
Bra med frallor som går snabbt och utan jäst. För bakpulver har man alltid hemma. Lyxigt att ha nybakat till frukost
SvaraRaderaKram Kajsa
Visst är det lyxigt! Gjorde inget alls att det var måndag och ny arbetsvecka :) Kram
Radera