söndag 10 januari 2021

Fylld kycklingfilé med mozzarellaost och pesto - rolig vardagsmat och ett insta inspo

Lättlagad vardagslyx! Ett insta inspo från @zofiaskök och ett nytt bidrag till kategorin rolig vardagsmat här i Min Lilla Kokvrå. Kanske inte helt enkelt att laga om man inte är van i köket och har ont om tid efter en dag på jobbet. Men med planering och lite tålamod med att fylla och fästa ihop kycklingfiléerna med tandpetare så tycker jag absolut att rätten kvalar in i kategorin. Tveka inte att testa! Kycklingen blev sååå saftig och smakrik. Ni kommer inte bli besvikna.
Jag gjorde några förändringar i originalreceptet som jag markerat med röd text.


Recept och inspiration
Zofias kök för Allt om mat 
 
4 portioner

4 kycklingfiléer
1 krm svartpeppar
 2 tsk oregano
ca 2-3 st tomater
 (ca 8 körsbärstomater)
1 krm salt
1-2 tsk vegeta
(2 tsk Piffi allkrydda)

1 tsk paprikapulver
1/2 burk pesto
Ca 200 g riven mozzarellaost
Olja till stekning
25 g smör till stekning
Färsk timjan

Gör så här
Ta fram kycklingfilén och låt tina helt.

Sätt ugnen på 190 grader.
Skär ett snitt i varje kycklingfilé (utan att du skär genom filéerna). 
Krydda med samtliga kryddor
(Jag blandade pesto, kryddor och skivade tomater i en bunke
och fyllde filéerna med och riven mozzarella)

bre med pesto varje kycklingfilé, fyll mozzarella och skivade tomater.
Fäst ihop med tandpetare.

Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingfiléerna 1-2  minuter på båda sidor
eller tills dem har fått fin färg, tillsätt smöret.

Lägg filéerna i en ugnsform, lägg på lite mer Mozzarellaost.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter eller tills kycklingen är klar.
(70 grader innertemperatur om man använder termometer)

Servera med ris eller pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar