måndag 25 januari 2021

Nudelbowl med spetskål, sparris, torsk och räkor


Det finns många olika sorters nudlar. Visste du att glasnudlar är så gott som kalorifria? Här får de sjuda i smakrik buljong tillsammans med strimlad spetskål och sparris.
Torsk och räkor är stekta separat i en steksås av sesamolja, soja, sweet chili och fisksås. En rätt som får smaklökarna att jubla :)

 2 portioner

Till buljong: 5 dl grönsaksbuljong, 1 msk riven ingefära, 2 pressade vitlöksklyftor,
2 krm chiliflakes

Till steksås: 2 tsk sesamolja, 2 tsk japansk soja, 2 tsk sweet chili, 2 tsk fisksås 

100 g torsk, i tärningar, 2 dl skalade räkor, 1 spetskål, finstrimlad, 1 knippe sparris, i bitar, 50 g Glasnudlar

Gör så här: Koka upp buljongen med ingefära, vitlök och chili flakes. Gärna i en stekpanna. Lägg i spetskålen och sparris. Låt alltsammans sjuda i 10 minuter.
Lägg i nudlarna och hetta upp, så de är ätmjuka och varma.
Rör ihop ingredienserna till steksåsen.
Hetta upp ytterligare en stekpanna och stek först fisktärningarna i olja och smör. Tillsätt räkorna som snabbt hettas upp. Drag stekpannan från plattan och tillsätt steksåsen. Vänd runt försiktigt, värm upp och smaka av med salt och peppar.
Vänd till sist ihop grönsaker, nudlar, fisk och skaldjur med buljong och steksås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar