måndag 25 januari 2021

Pastagratäng med fisk och zucchini

Snabb och god gratäng med zucchini och fisk som är perfekt att göra om man har rester av pasta över. Riktigt god och lätt vardagsmat!

4 portioner


400 g torskfilé
4 dl kokt pasta

1 liten zucchini
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g krossad tomat
2 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk basilika

1 tsk honung
0,5 tsk starkt paprikapulver

2 dl crème fraiche
2 dl riven ost, lagrad
 
Gör så här

Smöra en ugnsfast form och lägg pastan i den.
Finhacka löken och vitlöken.
Fintärna zucchinin.
Fräs allt i olja så det får fin färg och börjar mjukna.
Tillsätt tomatkross, salt och kryddor.
Låt såsen koka samman några minuter.

Skär torskfilén i bitar och lägg på pastan.
Täck med tomatsåsen.

Rör samman crème fraiche och ost
och bred ut över tomatsåsen.
Strö över lite basilika över ytan.

Grädda i 180-200 grader i cirka 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar