Snabb och god gratäng med zucchini och fisk som är perfekt att göra om man har rester av pasta över. Riktigt god och lätt vardagsmat!
4 portioner
400 g torskfilé
4 dl kokt pasta
1 liten zucchini
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g krossad tomat
2 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk basilika
1 tsk honung
0,5 tsk starkt paprikapulver
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost, lagrad
4 dl kokt pasta
1 liten zucchini
1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g krossad tomat
2 msk olja
0,5 tsk salt
0,5 tsk basilika
1 tsk honung
0,5 tsk starkt paprikapulver
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost, lagrad
Gör så här
Smöra en ugnsfast form och lägg pastan i den.
Finhacka löken och vitlöken.
Fintärna zucchinin.
Fräs allt i olja så det får fin färg och börjar mjukna.
Tillsätt tomatkross,
salt och kryddor.
Låt såsen koka samman några minuter.
Skär torskfilén i bitar och lägg på pastan.
Täck med tomatsåsen.
Rör samman crème fraiche och ost
och bred ut över tomatsåsen.
Strö över lite basilika över ytan.
Grädda i 180-200 grader i cirka 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar