måndag 8 februari 2021

Vit fisk i krämig gräddsås med kokt pressad potatis och gröna ärtor - enkel och billig vardagsmat

Ett enkelt och billigt middagstips!
Vit fisk i krämig sås med smak av timjan med kokt pressad potatis och gröna ärtor.


4 portioner
 
600 gram vit fisk, i bitar
  1 gul lök
0,5 msk olja

0,5 msk timjan  
2,5 dl matlagnings grädde
0,5 dl creme fraiche 
1 msk fiskfond
1 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Citron, saften 


700 gram potatis
ca 225 gram gröna ärtor
  
Gör så här
Salta och peppra fisken.
Skala och hacka lök.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme
så att löken blir genomskinlig.
Tillsätt timjan och låt fräsa med en liten stund.
Tillsätt grädde, creme fraiche, fiskfond och senap
och låt sjuda på svag värme några minuter.
 
Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
Lägg i fisken och koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda 5-6 minuter
tills fisken är vit och genomkokt.
Servera fisken med kokt potatis och gröna ärtor.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar