Ett enkelt och billigt middagstips!
Vit fisk i krämig sås med smak av timjan med kokt pressad potatis och gröna ärtor.
4 portioner
600
gram
vit fisk, i bitar
1 gul lök
0,5 msk olja
0,5 msk timjan
2,5 dl matlagnings grädde
1 gul lök
0,5 msk olja
0,5 msk timjan
2,5 dl matlagnings grädde
0,5 dl creme fraiche
1 msk fiskfond
1 tsk dijonsenap
1 msk fiskfond
1 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Citron, saften
Citron, saften
700
gram
potatis
ca 225 gram gröna ärtor
ca 225 gram gröna ärtor
Gör så här
Salta och peppra fisken.
Skala och hacka lök.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme
så att löken blir genomskinlig.
Tillsätt timjan och låt fräsa med en liten stund.
Tillsätt grädde, creme fraiche, fiskfond och senap
och låt sjuda på svag värme några minuter.
Skala och hacka lök.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken på medelvärme
så att löken blir genomskinlig.
Tillsätt timjan och låt fräsa med en liten stund.
Tillsätt grädde, creme fraiche, fiskfond och senap
och låt sjuda på svag värme några minuter.
Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
Lägg i fisken och koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda 5-6 minuter
tills fisken är vit och genomkokt.
Servera fisken med kokt potatis och gröna ärtor.
tills fisken är vit och genomkokt.
Servera fisken med kokt potatis och gröna ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar