Mustig gryta med kycklingben, kryddig chorizo, paprika, oliver och rökt paprikapulver. Såå gott 😋 och lättlagat!
4 portioner
1 skivad gul lök
200 g skivad chorizo
8 kycklingben
1 msk olja
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl hönsbuljong
500 g krossade tomater
20 svarta oliver
20 svarta oliver
1 strimlas paprika
2 msk hackad persilja
Till servering
Grovt lantbröd
Grovt lantbröd
Gör så här
Bryn korven i lite av oljan i en gryta.
Bryn kycklingbenen runtom i samma gryta i om gångar.
Ta upp och lägg åt sidan så länge.
Fräs lök och paprika i resten av oljan i samma gryta tills löken mjuknat.
Tillsätt paprikapulver och kryddor
och fräs ytterligare några sekunder under omrörning.
Tillsätt buljong, tomater, korv och kyckling.
Rör om och koka upp.
Bryn kycklingbenen runtom i samma gryta i om gångar.
Ta upp och lägg åt sidan så länge.
Fräs lök och paprika i resten av oljan i samma gryta tills löken mjuknat.
Tillsätt paprikapulver och kryddor
och fräs ytterligare några sekunder under omrörning.
Tillsätt buljong, tomater, korv och kyckling.
Rör om och koka upp.
Sjud under lock i ca 20 minuter
eller tills kycklingkött är genomkokt.
Rör ner oliver och persilja.
eller tills kycklingkött är genomkokt.
Rör ner oliver och persilja.
Jag blir hungrig!
SvaraRaderaHaha, det tar jag som ett gott betyg :)
RaderaLåter jättegott bara man utesluter korven. Persilja är en härlig örtkrydda. Kraaam Pia
SvaraRaderaJa, det är ju upp till var och en, om man vill använda sig av receptet rakt av eller använda som inspiration till eget experimenterande i köket. Men faktum är att korven ger grytan en hel del smak, så om man skippar korven skulle jag rekommendera att krydda med något annat som tillför någon liknande smak, som tex chilipulver.
RaderaJag använder gärna och ofta färska kryddor i min matlagning, det tillför både smak och färg, och persilja är en favorit som innehåller mycket vitaminer och mineraler. Kram till dig!