Tomatmassa
1 bakplåtsstor pizza eller 4-6 mindre runda
1 finhackad gul lök
1 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
0,5 msk stött oregano
1 tsk smulad basilika
1 lagerblad
1 tsk socker
1tsk salt
Svartpeppar
Gör så här
Bryn löken
Tillsätt övriga ingredienser
Låt småputtra i ca 1,5 timme på låg värme
tills allt kokat samman till en tomatmassa
Pizza deg
1 bakplåtsstor pizza eller 4-6 mindre runda
25 g jäst
2,5 dl ljumt vatten
2 msk olja
0,5 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Gör så här
Smula jästen i en bunke
Rör ut jästen med det ljumma vattnet
Tillsätt olja, salt och mjöl
Arbeta ihop till en deg
Knåda den smidig på ett bakbord
Jäs degen övertäckt i ca 1 timme
Utbakning
Kavla ut degen stor som en bakplåt eller 4-6 mindre runda pizzor och lägg på en mjölad bakplåt
Täck pizzabotten med tomatmassan
Lägg sedan valfri topping på pizzan
I vår familj är det olika önskemål på topping så det blev en pizza indelad i fyra kvartar
men med tärnad rökt skinka på hela pizzan
Riven ost i olika mänger beroende på tyck och smak
Tyvärr blev det en miss med champinjonerna som skulle ha varit med på pizzan
Grädda bakplåtsstor pizza i ugnen i 225-250 grader
i ca 15-2o minuter och mindre pizzor i ca 10 minuter
"Vuxenhalvan" av den gräddade pizzan garnerade vi med ruccola och svarta oliver och till pizzan drack vi vuxna ett fruktigt vitt vin, McPherson Chardonnay 2012.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar