En frisk sallad som passar till lunch eller på ett buffébord.
Jag tror dock att kokosflingor modell större gör sig bättre i salladen. Och vill man inte servera rätten helt vegetarisk så passar grillad kyckling till.
Citrussallad med kokos
4 portioner
2 dl riven kokos
2 dl cashewnötter
1 pomelo
2 apelsiner
2 grapefrukter
1 limefrukt, zest
1 rödlök, fint hackad
10 körsbärstomater
1 knippe färsk koriander
Dressing
2 limefrukter, saften
2 msk honung
4 msk olivolja
3 dl crème fraîche
3 msk mynta
Servering
halloumi eller grillad kyckling
Gör så här
Rosta kokosflingor och cashewnötter
i en torr stekpanna på låg värme.
Rör om då och då.
Flingorna och nötterna ska bli gyllenbruna.
Låt sedan vila på ett fat.
Skala pomelo, apelsinerna och grapefrukten med kniv
och skär bort alla vita hinnor.
Skiva och skär citrusfrukterna i olika former
och lägg i en stor bunke
och tillsätt resterande ingredienser.
Vispa ihop dressingen och häll över salladen.
Blanda ordentligt och
servera med halloumi.
Rosta kokosflingor och cashewnötter
i en torr stekpanna på låg värme.
Rör om då och då.
Flingorna och nötterna ska bli gyllenbruna.
Låt sedan vila på ett fat.
Skala pomelo, apelsinerna och grapefrukten med kniv
och skär bort alla vita hinnor.
Skiva och skär citrusfrukterna i olika former
och lägg i en stor bunke
och tillsätt resterande ingredienser.
Vispa ihop dressingen och häll över salladen.
Blanda ordentligt och
servera med halloumi.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar